Hulp

Bestellingen

Wanneer u uw eerste bestelling plaatst op onze site, moet u een account aanmaken.

We vragen niet om veel informatie: uw postadres voor verzending, een e-mailadres en wachtwoord om uw account te beheren en een telefoonnummer om zo nodig contact met u op te nemen. In geen geval delen we uw gegevens met een derde partij. We gebruiken ze niet voor andere doeleinden dan het beheren van uw bestellingen.

Er is geen minimale of maximale financiële limiet voor uw bestellingen. Als uw bestelling echter meer dan 10 kilo bedraagt, kunt u beter contact met ons opnemen om de meest geschikte bezorgmethode te vinden.

Wij werken met kleine boeren en ambachtslieden die van nature niet grootschalig produceren en een zeer beperkte voorraad hebben voor bepaalde producten. Als we u na de bestelling tijdelijk geen bepaald product kunnen leveren, nemen we contact met u op om te bekijken welke oplossing we u kunnen aanbieden(teruggave betaald bedrag, vervanging, wachten op beschikbaarheid, …).

Retourneringen, terugbetalingen

Omdat elke bestelling uniek is, vragen wij u om, in geval van ontevredenheid, contact met ons op te nemen via het daarvoor bestemde contactformulier.

Gezamenlijk zullen we kijken hoe we op uw verzoek kan reageren en, zo ja, zullen we overgaan tot een terugbetaling of verzending van een nieuw product.

Betalingsmogelijkheden

U kunt uw bestellingen betalen via drie betalingsopties:

  • via een creditcard: we maken gebruik van de diensten van het betaalplatform Stripe. U blijft op onze site als u betaalt, maar we slaan geen informatie op over uw bankgegevens. De uitwisselingen met Stripe worden uitgevoerd via een TLS link van de meest recente versie. Stripe is PCI Level 1-gecertificeerd, zodat u verzekert bent van de veiligheid van uw betaling
  • via PayPal: u wordt omgeleid naar de website van PayPal om uw betaling uit te voeren en uw bestelling wordt gevalideerd op ons platform
  • via een overschrijving: u kunt uw betaling doen via overschrijving, maar uw bestelling wordt alleen verzonden na bevestiging van uw overschrijving. U moet overgaan naar het onderstaande account door uw bestelreferentie als reden voor overdracht op te geven

Onze bankgegevens:

  • BANQUE: TREEZOR
  • IBAN: FR76 1679 8000 0100 0003 9638 201
  • BIC: TRZOFR21XXX

Verzendingsmogelijkheden

Om aan de verschillende behoeften van cliënten te kunnen voldoen, hebben we de volgende opties van verzending geselecteerd, via Boxtal:

  • Chronopost voor levering aan huis of Chrono Relay
  • Colissimo voor thuisbezorging in Frankrijk
  • Relais Colis voor leveringen op doorlooppunten in Frankrijk
  • Mondial Relay voor leveringen van relaispunten in Europa

We blijven alert op anderen leveringsmogelijkheden die onze service kan verbeteren of de transportkosten kan verlagen.

Aarzel niet om ons te melden als uw bestelling door de vervoerder beschadigd is, want wij besteden de grootste mogelijke zorg aan de verpakking van uw bestelling.