Ferme des Blachères

Wie zijn wij?

Onze familieboerderij ligt in Montréal des Sources, verscholen in de bergen van de Baronnies Provençales, verbouwen wij aromatische planten groeien en houden we legkippen op een hoogte van 750m.

Abrikozen- en reine-claudeboomgaarden, bijenkorven, forellenvijvers, bossen, overvloedige bronnen, hier heb je het beeld van het paradijs van mijn jeugd, begonnen door mijn grootvader, verliefd op de natuur. De plek van onze vakanties en familiereünies, La Ferme des Blachères is een ware oase van rust.

Het boerenbedrijf

Het doel was niet om een ​​grote “boerderij” te creëren, maar een boerderij waar mens, dier en plant samenkomen en samenwerken in harmonie. Het zoeken naar een balans tussen alles is ons doel.

We telen ongeveer vijftien aromatische planten op minder dan een hectare. Alle planten worden met de hand gewied en geoogst. De tractor helpt ons alleen bij het wieden van de rijen tussen de vaste planten. We oogsten ook de wilde planten die rondom ons in de bergen groeien, zij complementeren ons assortiment.

Onze leghennen (rond het 100) staan ​​onder de walnootbomen in mobiele hokken. Hierdoor kunnen we ze verplaatsen als en wanneer nodig, zodat ze altijd vers gras hebben en zo verrijkt hun mest onze velden die we gebruiken voor onze grote familietuin. Ze brengen hun hele leven buiten door, hebben het hele jaar toegang tot vers bronwater en worden bewaakt door Laïca, onze waakse hond, die de rust bewaakt tussen soms ruziemakende  vogels.

En voor de diversiteit, leven en onderhoud hebben we ook wat schapen en ezels!

100% biologische landbouw

Alle planten worden met de hand gekweekt en geoogst. Alle producten worden verwerkt op de boerderij.